You are currently viewing Най честите грешки, които булките допускат

Най честите грешки, които булките допускат

Най честите грешки, които допускат булките

Едно от най-големите предизвикателства при планирането на сватбата е последователността във визията на събитието от началото до края. Като сватбен агент, забелязвам че булките се борят с това през цялото време. Те са избрали своето място, тема и рокля , но нито едно от тях не съвпадат.

В процена на ‘влюбване’ в рокли, украси, цветя и всички сватбени неща, може да се затрудните да се съсредоточите и сватбата да поеме ‘собствен живот’. И така, как да предотвратите това да се случи?  Добрата новина е, че има начин. Ако очертаете ключовите пера, още в самото начало, няма да се изгубите в процеса и ще превърнете вашата сватба в приказка.

Специално за Вас, събрахме няколко лесни съвета, за да ви помогнем да останете в пътя по време на планирането и организирането. В никакъв случай, не Ви задължаваме да правите това, точно така както сме го описали. Надяваме се, че ще намерите индивидуален подход и ще персонализирате тези стъпки, за да пренесете вашето виждане по възможно най-магическия начин!

1.Резервирайте Вашето място/ресторант преди всичко останало

Независимо дали сте решили да бъдете със сватбен консултант или да планирате сами, първото което трябва да направите е да резервирате мястото за сватба. В днешни дни е много трудно да приемем факта, че трябва да започнем планирането на сватбата от рано. За да имате по-голям шанс в намирането на перфектното място за Вашата сватба, което да е свободно за избраната от Вас дата, постарайте се да направите това поне 1 година по-рано. Няма да се спирам в тази тема на това, тъй като в Блога можете да намерите специална тема за това ‘как да планираме сватбата си по месеци’.

Това е един от основните съвети, които съм споделила с всичките си клиенти през годините, които не са се променили. В селекцията на мястото, ще стесните търсенето, като разберете какво ви отразява като двойка и каква е стилистиката, която търсите. Цялата Ви сватбена визия ще стане по-дефинирана по време на този процес.

Например, първоначално сте си представяли изчистена зала, но в крайна сметка решавате да резервирате зала, която има кафяв килим. Това ще се отрази на визията и трябва да се спрете на кремавите цветове.
Защо е важно това ли? Защото всяка следваща стъпка, трябва да свържем с този избор – покани, рокля, шаферски рокли, аксесоари, украса и т.н.

2.Редактирайте вдъхновението си

Ако сте започнали да гледате снимки в списания или Пинтерест в деня, в който казахте ‘Да’ и вече сте се вдъхновили с някаква палитра и идеи, време е да редактирате! Разбира се, ако сте се спряли на място или зала, които са с изчистена визия, се предполага, че всичко би му отивало. Но, в повечето случаи не става така.

Ако първоначално сте харесали Винтидж стил например, а сте резервирали модерна зала, трябва да промените визията си. Разбира се пак може да внесете мотив от Винтидж темата, но той трябва да бъде по-елегантен и ненатрапчив.
Подберете снимки, които може да са от различни места и сватби, но да отразят това което харесвате. всяка от снимките може да покаже по нещичко което сте харесали. Съберете ги в един колаж, заедно с цветовата гама, която ви харесва и би отивала на залата, която сте наели.
На примерната снимка за вдъхновение от нас, ще видите че има четири съвсем различни сватби. Това не трябва да ви притеснява, на този ранен етап от планирането. Когато сте готови да се занимавате реално със списъка си идеята ще се избистри.

Ето и една идея, за това което трябва да направите:


Photo collage by Davia Lee Weddings & Events

 Ето Ви и един пример, който НЕ работи, тъй като има твърде различни сезонни елементи и концепции:

Photo collage by Davia Lee Weddings & Events

3. Използвайте ключови думи, за да определите Вашата сватба

Модерна, Класическа, Рустик, Винтидж, Морска, Небрежна. Помислете и запишете думите, с които ще описвате желанията си пред хората, с които ще работите. Въпреки че това може да изглежда тривиално, идентифицирането на ключови думи ще бъде по-полезно, отколкото можете да си представите по-късно, когато сте разкъсани между два различни продукта или услуги.

сватбени фотографи
Photo Credit: Eventbg Agency & LP

4.Изберете цветовете

Свалете си снимките на залата/мястото, което сте резервирали и решете кои цветове ще работят най-добре с това място. Може би първоначално сте мислили за лилаво, но дали този цвят ще отива на това място. Ако отговорът е не, тогава преосмислете или се допитайте до вашият консултант/агент/дизайнер. Можете да вкарате лилав мотив, но не и да е преобладаващ цвят.
Също така, не е необходимо да се спирате на един или два цвята, стига цветовете да са от една и съща гама или семейство цветове, можете да изберете повече. Например червените, прасковите, кремавите, белите, лилавите, цветовете на виното, медните работят заедно, за да създадат страхотна „цветна история“. След като създадете това, което смятате за свой цвят, добавете го в ‘дъската’ на вдъхновението си, за да се уверите, че всичко съответства.

Photo Credit: Eventbg Agency

5. Споделето всичко това с Вашият консултант

Ако сте решили да използвате сватбена агенция на по-късен етап /в този етап/, споделете с него всичко това, с което сте се вдъхновили. Ако нямате агент, споделете това с консултанта за сватбена рокли, когато започнете търсенето.
Изборът на сватбената рокля може да бъде най-личното решение, което вземате по време на процеса на планиране. Въпреки че може да имате предвид конкретен силует или дизайнер, не се страхувайте да се излезете извън зоната си на комфорт! Някои от най-красивите булки са тези, които се натъкнаха на „Най-добрата рокля“, защото бяха готови да опитат стилове, които собственикът/консултантът на салона или майка им предложиха.

Но най-важното е да споделите мястото си и цялостната концепция, с този който ви помага. Шапката от дантели би била прекрасна за Рустик сватба, а весела рокля от А-линията ще бъде страхотна за градинска церемония.. Сега това не означава, разбира се, че това са единствените видове сватба, с които биха се съчетали добре тези рокли. Просто се уверете, че вашата рокля е подходяща, както за вашата личност, така и за тази, която ще бъдете на вашата сватба.

Места за сватби - България

Photo Credit: Eventbg Agency

 6. Свържете всичко с детайлите

Това е стъпката, в която всичко ще започне да се събира и да придобива вид и стил. Ще работите върху всичко, свързано с декора и дизайна, от поканите до цвета на розите, които искате да използвате.
Това е стъпката, в която ще трябва да се върнете към първоначалното си вдъхновение и да изсните за себе си преобладаващият цвят или елемент.

Не забравяйте да използвате ключовите си думи и цветове при разговорите с ‘доставчиците’ си и хората, които ще ви помагат.

Photo Credit: Eventbg Agency

Разкажете ни: Разкъсвате ли се между различни теми и цветове за Вашата сватба?

Ако все още не сте намерили вашите помощници, пишете ни! Eventbg Agency  ще се погрижи за всичко около Вашият голям ден до най-малкият детайл!

Loading

Вашият коментар