You are currently viewing Планиране на Сватба от разстояние

Планиране на Сватба от разстояние

Планиране на сватба от разстояние

Ако сте една от многото двойки, планиращи сватба далеч от мястото, където живеете, това е информацията, от която се нуждаете.

Автор: Ина Пенчева

Първият сватбен съвет за младоженците, които живеят надалеч: Отпуснете се!
Панирането за контрола върху планирането на сватбата, когато физически Вие не сте там, няма да Ви отведе далеч. Добрата новина е, че много булки, които са планирали сватби отдалече, казват, че действително могат да намалят стреса. Как? Вие сте принудени да вземате решения бързо, без да сте виждали много от нещата. Готови ли сте да започнете? Ето планът:

Направете си списък „Какво трябва да направя Тук и какво Там“

Напишете какво може да се направи там където живеете и какво ще трябва да бъде направено там, където планирате да се омъжите. Направете колкото можете повече там където живеете – изберете роклята си, аксесоарите, шаферските рокли, поканите, пръстените.

Нещата, които трябва да се резервират там където ще е сватбата (сватбени агенти, украса, цветари, кетъринг, грим и коса, и т.н.). Изпратете по имейл снимки на вашите идеи за украса, идеален букет, прически и т.н., на избраната от Вас Сватбена Агенция, възможно най-скоро. Искайте оферти онлайн и комуникирайте спокойно с тях чрез социалните мрежи или имейл. Ако нямате Сватбена Агенция, която да Ви помогне и мислите да се справите сами – ще Ви е необходимо повече време, за да се свържете с отделните доставчици – цветари, дизайнери на торти, декоратори, магазинчета за подаръчета, рекламни агенции, екипи – фото, видео, DJ и т.н. 

Знайте какво искате

Намерете конкретния специфичния стил, атмосфера или цветова схема, които предпочитате, това ще изглади процеса и ще помогне за ефективността. В същото време ще трябва да сте гъвкави и да работите с това, което е на разположение на това място. Използвайте снимки и изпращайте точни определения на цветовете, защото при комуникацията онлайн е трудно да се разбере точният предпочитам цвят или нюанс.
Не оставяйте детайлите за последният момент, особено ако имате специфични изисквания. Дайте време на Вашите доставчици и екипи да помислят и изградят съчетанието на нещата.

 Не усложнявайте нещата

Минимализмът ще направи нещата по-лесни както за вас, така и за вашите доставчици. Това не означава, че трябва да използвате хартиени покривки и пластмасови съдове. Но това означава да се придържате към, да речем, платове в цвят и материя,  които пазарът предлага, защото Вие не можете да бъдете там, за да изберете точният нюанс чрез мостри. Не издребнявайте.

Онлайн – спестява време

Не е нужно да пътувате през уикендите, ще са Ви необходими много уикенди, за да успеете да свършите всичко. Големите фирми поддържат сайтовете си и някои от тях имат снимки и информация и цени (в нашият сайт можете да намерите също много артикули с цени). Можете да се ориентирате онлайн и да пуснете вече конкретно запитване, за да Ви изготвят индивидуална оферта. Съберете офертите, сортирайте ги и изберете, с кого ще работите и какво ще наемете или купите. Сватбените Агенции разполагат и с Порт-фолио на екипи като Фото, Видео, DJ, Стилисти и Локации за Сватби с подробно описание, снимки и цени.
Те могат в началото да Ви ориентират в обща оферта с цените за тези услуги, а ако изберете да работите със Сватбена Агенция – тя ще Ви предостави техните подробни порт-фолиа.

Човек-Там

Ако все пак сте от младоженците, които организирате сами сватбата си, трябва да набележите един човек, който може да се погрижи за някои от нещата. Например – майка Ви. Ако не сте успели да намерите онлайн екипи и ресторанти, от които да придобиете добра представа за работата им и услугите им , можете да ангажирате Вашата майка да проведе локални срещи, да направи снимки и да Ви изпрати информацията.
Този човек ще Ви е необходим също и ако нямате време да пътувате за няколко дни , за да направите финалната среща с доставчиците на отделните услуги и да ги ангажирате, подпишете договор, платите капаро и т.н.

Насрочете срещи

Ако все пак Вие можете да отделите няколко дни, за да пътувате до мястото, където ще е Вашето тържество, ще трябва да направите план-график и да организирате срещи с екипите, с които искате да се запознаете.
Сортирайте избраните от Вас доставчици (може и да са повече в зависимост от времето с което разполагате), насрочете си срещи още в деня на пристигането Ви.

Вземете бързо, но не и прибързано решение

Времето е от съществено значение и ще трябва да действате бързо – и с увереност. Изберете доставчици, с които сте срещнали се и харесвате, след което се доверете на вашето решение и техният професионализъм. След като придобиете реална представа за нещата на живо, помислете 1 ден и изберете с кои от тях ще работите. Насрочете отново среща, но предварително ги предупредете, че ще бъдете в града до определена дата. На тази среща  ангажирайте екипите. Подробностите винаги могат да бъдат обсъдени и онлайн в последствие, но ако не ги ангажирате, на по-късен етап може да се окаже че са заети за Вашата дата и търсенето ще започне наново.  След като ги ангажирате, не предполагайте, че можете просто да се появите на големият ден. Комуникирайте с доставчиците си, за да предотвратите неприятни изненади.
Ако пък сте избрали да бъдете със Сватбена Агенция – предупредете ги кога ще пътувате предварително и ги помолете да насрочат срещи с екипите, както и оглед на мястото/ресторанта , ако нямате избрано все още такова. Понякога се случва, Агенцията да капарира даден ресторант, избран от Младоженците онлайн – след снимки, видеа и менюта предоставени от Агента. Тогава двойките, могат да помолят Агенцията да им организира дегустация на избрано от тях меню в ресторанта.

Let it Go

Още преди всички детайли да са налице, ще трябва да се справите с факта, че няма място за перфекционизъм в планирането от големи разстояния. Никоя сватба не е съвършена – дори и тази, в собствения си заден двор! Обърнете внимание на вътрешния си мир, за да отидете до СПА центъра или на приятен обяд с приятели. По принцип – правете всичко, което трябва да направите, за да останете спокойни. Преди да отпътувате до мястото където сте планували сватбата, помислете: Хей, направих всичко възможно. И сега, когато сме тук, нека да се забавляваме.

Loading

Вашият коментар