• +359 885 10 50 33
  • amarryangel@abv.bg
  • Пон - Пет: 10:00 - 18:00

Реч на кума

Сватбена организация

Реч на кума

Какво трябва да знаем за нея и как да я подготвим?
Няколко прости правила, гарантиращи успех

Ще ставате нечий кум? Това е страхотно начинание, но също така и голяма отговорност. Фактът, че са Ви избрали за подобна роля означава, че ще се наложи да държите кумова реч в големия ден на сватбата. Много хора си мислят, че това всъщност е лесна задача, но нещата далеч не са толкова прости, колкото изглеждат. В следващите редове ще разкрием някои полезни съвети, които ще Ви помогнат да се справите с това предизвикателство.

1. Постарайте се кумовата Ви реч да е кратка, за да не се стигне до там да отегчите гостите на вашата сватба.
2. Колкото и да е трудно, опитайте се да я научите наизуст – това определено ще Ви помогне, когато се изправите пред стотиците вперени във Вас погледи. Не си правете пищови – това само може да Ви обърка, а и няма да направи добро впечатление.
3. Старайте се да говорите силно и изнесено. Дори да сте притеснен, хората трябва да Ви чуват какво говорите.
4. Един от най-лошите съветници на Вашата кумова реч може да бъде алкохола – пийнете 1-2 питиета, за да се отпуснете, но в никакъв случай не прекалявайте. Това може да Ви изиграе лоша шега.
5. Ако все пак забравите за какво сте щели да говорите заради голямото вълнение, преминете към поздрави към булката, младоженеца, родителите им и техните близки и просто им пожелайте нещо от сърце.

Речта на кума е едно от ключовите събития на всяка сватба и ако Вие се представите на ниво и преодолеете притеснението, то няма начин да не спечелите на ваша страна абсолютно всички присъстващи, а несъмнено ще накарате младоженците още повече да се гордеят с избора ви за кум. Бъдете себе си, бъдете искрени и говорете от сърце. Това ще очарова всички.

About Post Author

Eventbg Agency

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Content is protected !!