You are currently viewing Сватбената Агенция в днешни дни

Сватбената Агенция в днешни дни

Пътят на агенциите към ново начало в сватбените услуги

Сватбена Агенция – необходима ли е и как да изберем правилната

През последните 10 години сватбените агенции извървяха, не лек път в своето развитие и проучване на пазара. В началото на своето развитие агенциите се сблъскваха с куп проблеми, които трябваше да решават и да се опитват да предлагат добра услуга на своите клиенти. Като подбор на добри ресторанти и локации, отличен персонал в ресторантите,качествени ДЖ-и, професионални фотографи, добри сладкари, подбор на перфектната украса и много други важни компоненти за една сватба или събитие.Може би някой от Вас ще кажат, че не са им помогнали особено, а други ще подскачат от радост за своята агенция. Къде е вярната посока на всичко това, което четете в интернет, блогове и форуми ?

За да се опитаме да Ви дадем ясен отговор трябва да започнем от самото начало. Развитието на Услугите в България вървят с големи темпове, като всеки работещ човек започва да усеща нуждата да използва все повече различни услуги. Да това не е просто поредната глезотия или демонстриране на финансови възможности, а лесен начин да спестите време и усилия в нещо, което нямате професионален опит и бихте си изгубили времето в търсене на екипи и услуги , които са Ви необходими.

Тук стигаме и до Сватбените Агенциите, като фирми предлагащи различни Услуги на своите клиенти.

През всичките тези години агенциите са трупали своя опит в изграждането на различни събития – сватби, рождени дни, фирмени събития и т.н. Минавали са през почти всички ресторанти, хотели и частни имоти, които предлагат на пазара различни услуги на своите клиенти. Работили са с куп мениджъри, собственици, Водещи, ДЖ-и, Видео оператори, Фотогтафи, фирми за изработка на торти и много други звена в тези големи събития.

Така погледнато може би вече се досещате, че агенцията се превръща в един личен консултант в тази сфера. Целият бизнес модел в света, от която и да е сфера, се опира на своите консултанти хората, които могат да дадат най-точни прогнози, да изкажат мнение за дадена фирма или личност, да ви спестят рискови действия, да ви информират за различни проблеми свързани с нещата, които Ви интересуват.

Всяка сватбена агенция би трябвало да има наблюдения върху най-търсените дестинации за различни събития. Да ви запознае с плюсовете и минусите на мястото,да има добра преценка за целия персонал на даденото място, на което искате да празнувате, защото найстина подводните камъни са много свързани с организационните възможности на даден ресторант или комплекс. Да ви предложи алтернативи, ако след тяхното професионално мнение Вие сте се отказали от тази локация.

Всеки един ресторант или комплекс има своите проблеми в едно или друго място от своята работа и тези проблеми Вие може да разберете единствено от Вашата Агенция. А те повярвайте ни, не са малко и не са за пренебрегване! Статистиката показва, че най-доволните клиенти са тези, които са използвали професионални агенти за своите събития. Като така са избегнали куп неприятности, разполагали са с много повече време, избегнали са пре-разход на финанси и др. Много важен елемент в големите мероприятия /сватби,фирмени събития и рождени дни/ е ВРЕМЕТО, а когато не е ангажирана професионална Агенция неприятностите ви предстоят с пълна сила. Едно сватбено мероприятие се нуждае от професионалист консултант, които да си разбира от работата и да прави всичко необходимо да бъде то Вашия най-прекрасен ден. Може би сте виждали предлаганите Организационни пакети на сватбените агенции – пълна организация или частична организация ? Това в днешни дни е най-голямата сила на една професионална агенция. Този пакет, ще Ви спести куп неприятности свързани с вашата бъдеща сватба, рожден ден или частно събитие. Хората в агенциите знаят, къде и как да направят нещата перфектни за вашия ден просто вие трябва да им се доверите и да се възползвате от техните професионални услуги.

 

Сватбена Декорация от Eventbg AgencyЗаключението  е, че сватбените агенции вече, не са просто фирми за евтини украси /поне не всички/, а разполагат с голяма информационна база, от която всеки от Вас се нуждае преди да започне своето сватбено пътешествие. По-големите агенции разполагат и със собствено оборудване, което допълнително би Ви помогнало да имате желаната украса, за която сте мечтали винаги, на добра цена. По-голямото разнообразие в оборудването на една фирма дава възможност, за по-добро комбиниране на цветове и материали при направата на украсата. Тези фирми разполагат и с по-силни кадри в сватбената декорация и дизайн, като винаги ще Ви предложат нещо модерно и актуално.
Винаги преди да изберете агенция за Вашите събития проверете, с какво разполага тя и как комуникира с Вас.

Ние препоръчваме избора Ви на агенция, да не се прави по най-ниска цена, защото в повечето случаи няма да получите това, което Ви е обещано. Разгледайте последните сватбени събития на агенцията, детайлите по украсата, размера и качеството на аранжировките, стила на булчинската маса, правят ли изнесени ритуали, каква украса предлагат за церемонията, имат ли опит в пълната организация и всичко, което би могло да се доближи до максимума в организирането, декорацията и контрола на такова голямо събитие.

Как да започнем нашата сватбена организация ?

Това е въпрос, който всяка бъдеща двойка си задава. Минаването на този етап в живота е свързан с една голяма организация и планиране, която не винаги се получава добре, ако началото е направено грешно. Този ден е един важен миг за всяка двойка и трябва да протече по най-добрия начин ! За тази цел трябва и добра организираност.

Как трябва да започнем организацията?

Първото и най-важно нещо е да се свържете със сватбена агенция или със сватбен агент ! Това са хората, които имат опита и професионалните качества да Ви обяснят всичко необходимо по вашата организация. Това е най-първата стъпка от всички следващи. Защо?

Много често младоженците, започват сами да правят първите стъпки – търсене на ресторант . Всяка голяма агенция има достатъчно опит, за да Ви насочи към правилното място според вашите желания, изисквания и бюджет. Много често се случва младоженци да запазват даден ресторант, където им казват, че всичко е възможно и след това да търсят агенция. В последствие се сблъскват с редица проблеми, които идват от там. В такъв момент е много трудно и за сватбения агент да реагира, защото той НЕ е водил преговори и няма информация за договореното. Има много места, където се крият подводни камъни и само една добра агенция, с опит може да Ви предупреди.

Сватбеният агент разполага с информация за повечето ресторанти /качество на храна, организация на персонала, цени, капацитет на кухнята, обслужване и прочие /, кога са натоварени и кога не, какви са плюсовете и минусите. Това може да окаже голямо значение за вашия бюджет или настроение. Сватбеният агент може да договаря условия, вместо вас и да ви съветва, как да постъпите или какво да изберете от менюто. Това са хора, които работят това по цял ден и за тях няма скрити неща !

Как да изберем екипи ?

Какво всъщност представлява организацията на една сватба. Различни екипи и пера да бъдат синхронизирани в един момент на дадено място, за да се получи всичко перфектно. Ако вие сами избирате екипи / фото, видео, ресторант,водещ,украса и т.н./, рискувате някои от тези екипи да не умеят да работят добре с други екипи (например фото и видео), за което Вие не знаете. В последствие това неразбирателство между тях, може да рефлектира върху качеството на работа в деня на сватбата. Разбира се Вие може да не го усетите в момента, но в последствие да не харесате крайният резултат на една от двете услуги , тъй като те не са работили в екип, а индивидуално. Синхрона в работата на отделните екипи + контрола на сватбения агент е на първо място.
За да избегнете всички тези ангажименти и бъдещи неприятности направете правилната първа крачка – обърнете се към Агенция. Така вие, ще имате неограничено време да се наслаждавате на вашата сватба, докато професионалисти, ще контролират всичко месеците преди сватбата и в деня на партито!

И все пак…дори и да организирате сами сватбата си, подбирайте и разучавайте екипите. Постарайте се да изберете хора, професионалисти, които са работили заедно и се уважават, за да се случват гладко нещата.

Може би не сте се сещали за много от нещата, за които пишем, но точно това искаме да Ви кажем, че тези събития са многокомпонентни и изискват голям професионализъм и опит, за да станат наистина красиви, съчетани със стил. Надяваме се да сте имали полза от нашата статия, да покажем една друга гледна точка на сватбените агенции.

Булчинска маса живи цветяБулчинска маса украсаСватбена Декорация

Loading

Вашият коментар