You are currently viewing 8 стъпки да изберете вашия цвят

8 стъпки да изберете вашия цвят

8 стъпки да изберете вашия цвят за сватба

1.  Местоположението на вашата сватба. Имайте предвид цветовата палитра, която предлага вашето място. Помислете, кои цветове желаете и се опитайте да ги съчетаете с локацията на вашето място. Ако намерите място, кое вече обичате, но не съвпада избраните от вас цветове може да направите лека корекция и да използвате преливане на цветовете. Могат да бъдат комбинирани много цветови палитри, за да се получи вашата украса.

2. Поддържайте вашата цветова идея в съзнанието си. Обикновенно най-важното нещо избора на място за вашата сватба,но понякога има и други подробности, които трябва да се имат предвид, преди да изберете цветовете.  Ако сте мечтали да имате сватба с лилави орхидеи трябва да използвате това, като отправна точка за вашата цветова гама. Най-желата основа може да доведе до правилно подреждане на палитрата, без да се изгубите накрая в цялостната украса.

3. Помислете сезонно за вашата украса, както правите това с вашите дрехи и бижута. Цветовата гама на едно място може да бъде различна според сезона и растителността около нея. Дневната светлина, сенчестите места и други фактори. Всеки еди от тези детайли може да повлияе на вашата цветова гама.

4. Изберете настроение на вашите цветове. Те могат да бъдат тъмни и драматични, както и светли и небрежни към вашите гости. Цветовете влият на атмосферата на една сватба и могат да бъдат добър патньор.

5. Направете проучване. Може да използвате интернет, списания, блогове и всякакви неща, които се сетите. Така може да добиете представа, какви са тенденциите и да ви помогне в избора на любим цвят.

6. Проучете „колелото“ на цветовете. Не е нужно да сте завършили художествена школа, за да намерите вашата любима комбинация, но има някой основни принципи за следване. Обикновенно има цветове, които си подхождат много, дори и в противоположни гами. Има и класически комбинации, които са в една и съща топла гама и могат да бъдат чудесен избор за вашата палитра.

7. Ако все пак вие се затруднявате да изберете правилната насока или правилното съчетание за вашата сватба винаги може да се обърнете към специалист в сватбената украса. Не е задължително да се опитвате да съчетаете всички компоненти, ако това ви натоварва или почва да обърква вашите планове. Просто дайте насока на вашия сватбен агент, към коя палитра от цветове да създадат  вашата уникална сватбена украса.

Loading

Вашият коментар